137 KTM Motorsport tiimin Jere Haavisto kaasutteli viikonloppuna kauden viimeisen EM-sarjan osakilpailun Ranskan Villars sous Ecotissa. Haavisto oli harjoituksissa ja aika-ajossa hyvässä vauhdissa Ranskassa vaikka muutamat virheet maksoivat hieman aikaa.

Lauantaina illalla ajettiin EMX250-luokan ensimmäinen erä, mutta päivän aikana sateet olivat muokanneet radan aivan päinvastaiseksi, kun aamun harjoituksissa. KTM-kuljettaja epäonnistui lähdössä, kun pyörä lähti poikittain heti lähtöpuomin jälkeen. Ruutulipulla Haavisto oli lopulta sijalla 20.

Sunnuntaina toisessa erässä rata oli muuttunut lauantaista entistä pahemmin ja tällä kertaa pärjäsi mikäli radan pääsi ympäri jäämättä pahemmin kiinni. Tampereen Motocrossin kuljettaja ajoi ensimmäiset kierroksen kymmenen parhaan joukossa olleen parhaillaan jo kuudentena, kunnes lähti radan jyrkkään ylämäkeen hieman liian ahnaasti. Haavisto väisteli aikansa edessä kaatuvia kuskeja, kunnes jäi itse lopulta jumiin. Pyörä ja kuljettaja liukuivat mäkeä alas. Tämän jälkeen nuorukainen yritti putsata pyörää mudasta, että sai eturenkaan toimimaan. Maalissa hän oli 18.

- Harmi, että keli hiemna pilasi nämä kilpailut. Rata oli kuitenkin todella hieno ja erot oli todella pienet aamulla. Lauantaina erässä oma ajo oli hieman huonoa ja sunnuntaina olisi vaan tarvinnu tolla tarkkana noissa mäissä, ettei jää jumiin. EM-sarjassa parannettiin sijoitusta kuitenkin taas huimasti kahteen edelliseen vuoteen verrattuna. Nyt vielä muutama kilpailu tänä vuonna ja sitten aletaan tähtäämään ensi kauteen, Haavisto kertoi sunnuntaina illalla.

EM-sarjassa Haavisto oli kahdestoista.

Jere Facebookissa